In the fall, when we have had some rain, we often see lots of mushrooms show up in our garden and in nature.
One of those we had in our garden and husband Pieter did make some excellent photos of The Most Dangerous Mushroom: The Death Cap, Amanita phalloides
A beautiful photo of The Death Cap, Amanita phalloides... the alba species
The Most Dangerous Mushroom click on link to go to page with more info and above photo which can be found on Observations Matching 'Amanita phalloides' click and scroll down.
Photo is taken on the driveway...
My husband Pieter, a lifetime Mycologist, wants to warn my readers that ALWAYS when you find any mushroom with such a volva; don't eat it!
Before, I had taken these photos from a little cluster of Marasmius sp.
Also seen in the above photo with the Death Cap.
Those are tiny, tiny and I placed $ 0.01 next to it for comparison.
They are so frail looking and are not poisonous, however who would try to feed on them?
Related link:
{Marasmius} | previous post by me
Deaerst Mariette,
ReplyDeletethank you for this warning!
Well, I must say, I never eat mushrooms I would find anywhere...I never would be 100% sure, if they are eatable!!!
Have a lvoely rest of the week,
Love, hugs and blessings,
Claudia xo
Liebe Mariette,
ReplyDeletebei uns im Wald gibt es auch viele Pilze um diese Zeit. Ich gehöre nicht zu den Sammlern...alleine schon das Risiko einen giftigen zu erwischen hält mich davon ab. Ich esse zwar Pilze aber bin kein Fan davon.
Alles Liebe
Julia
Liebe Mariette,
ReplyDeleteich freue mich wieder über deinen schönen Post.
Alles Liebe
Elisabeth
Jeetje,wat een kanjer zeg echt prachtig!
ReplyDeleteThanks for putting this information out there. We are enjoying the return of the chanterelles and puff balls, and we raise cultivated shiitakes. Our advice is to avoid any mushroom that has a poisonous look-alike unless you're confident you have the expertise to know the difference!
ReplyDeleteDear Marietette,
ReplyDeleteI like to eat mushrooms very much, but only buy at supermarkets.
Have a lovely week!
Liebe Mariette,
ReplyDeletetolle Aufnahmen. Mir ist das Risiko zu hoch. Ich sammle keine Pilze.
Danke für den hervorragenden Bericht.
Liebe Grüße schickt
Irmi
Hello Mariette, I love the delicacy of the Marasmius. Mushrooms are fascinating in their infinite variety.
ReplyDelete--Jim
Hi my dear,
ReplyDeleteI really hate mushrooms, and never ever eat them...
But this info is most helpful, thanks for the insight sweetie...
Smiles~
Mari
Those are beautiful pictures of mushrooms. I wouldn't know it would be so dangerous! It's the best not to pick wild mushrooms unless you really know about them, like your husband Pieter!
ReplyDeleteC'est en effet le temps des champi, mais être prudent et les reconnaitre n'est pas donné à tout le monde.
ReplyDeleteMerci Mariette
Wat een enorme paddenstoel Marielle. De naam zegt al genoeg. Je zal hem toch maar plukken en eten....Langzamerhand verschijnen bij ons ook steeds meer paddenstoelen. Het wisselvallige herfstweer heeft nu echt zijn intrede gedaan. Het is echt weer even wennen na de prachtige nazomerdagen die wij vorige week hadden.
ReplyDeleteIk wens jou en Pieter een goed weekend toe!
Madelief x
i look but don't touch. :)
ReplyDeleteLiebe Marinette ,Danke für die lieben Geburtstagsgrüße .Hab mich sehr gefreut .Etwas Sonne könnten wir hier gut gebrauchen ,es regnet und ist so nasskalt ,einfach nicht schön .Die Pilze kaufen wir lieber im Supermarkt ,sonst wäre es uns zu unsicher .Liebe Grüße Ina
ReplyDeleteCogumelos fantásticos.
ReplyDeleteUm abraço e bom fim de semana.
http://andarilharar.blogspot.pt/
Paddenstoelen fotograferen doe ik wel, maar ik laat ze sowieso staan. Toch goed dat je waarschuwt.
ReplyDeleteFijn weekend, lieve groet
Such good photos for identification, dear Mariette! Thank you to Pieter for the very good warning. I love to eat mushrooms, but only store-bought ones. I do love to see them growing in nature - so mysterious and magical! Wishing you and Pieter a good weekend! Hugs xo Karen
ReplyDeleteFortunately, I've never mushrooms and such would not put the cart while picking mushrooms in the forest. Regards.
ReplyDeletePuhh, ich verstehe auch immer nicht, wie manche Menschen immer wieder darauf hereinfallen und diese Pilze essen! Ich würde noch nicht einmal Champignons aus der Natur aufsammeln. Um ganz sicherzugehen, müßte ich schon die Sporen mikroskopisch untersuchen. Soweit ich früher in der Pilzliteratur las, gab es schon atypische Pilze, denen man das nicht ansah, daß es Giftpilze waren. Aber seit Tschernobyl sammele ich ohnehin keine Pilze mehr im Wald. Sie sind immer noch belastet.
ReplyDeleteLiebe Grüße auch hier
Sara