Today I want to share with you a special lady that lives only a couple of hours away; therefore it is close to HOME! Lisa Boalt Richardson is as much a Tea Aficionado as I am. Please read about her new book and her being featured in nwi times: Author celebrates tea in charming books!
This is one of my favorite desserts. Romantic Rose Petals and Strawberry slices in home baked shells; using won-ton-wrappers and brushing them with melted butter; than dusting with a mixture of sugar with cinnamon. Only about 5 min. in the oven and voilà. Next you whip up some whipped cream and add a few drops of Rose Water (Eau de Rose) and add carefully the pesticide free Rose Petals and sliced Strawberries... Dust with powdered sugar.
Oh, from the same won-ton-wrappers I'd cut out hearts for decoration...
Silver is Alvin Bridal Rose, available at Replacements Ltd.
China is Royal Albert Princess Anne also available at Replacements Ltd.
Just a yummy High Tea that I did from my home...
Tea cups from Mason Chartreuse with golden 4" paper doilies.
Another Tea for Friends...
Using a lace doily as invitation. (click to enlarge)
And YES, Tea goes very well with Chocolates too!
Using a lace doily as invitation. (click to enlarge)
And YES, Tea goes very well with Chocolates too!
Hi Mariette,
ReplyDeleteThat looks so pretty and sounds good too! Thank you for sharing the recipe.
Take care,
Carolyn
Hallo meine liebe Mariette!
ReplyDeleteUm Himmels Willen! Du hast Recht! Ich hab mich doch tatsächlich am FOTO (!!) verschrieben! Im Text habe ich es richtig gemacht - Voigtländer - aber am Foto hab ich den Fehler! Das ist aber ärgerlich...
Danke für`s Aufklären!
Liebe Grüße an dich UND an deinen aufmerksamen Mann!
Nora
PS: Welches Pilzbuch??? Ich bin neugierig ;-)
Liebe Mariette, deine tea-cakes sehen soooooo lecker aus - ich würde jetzt gern etwas davon kosten ;)
ReplyDeleteJetzt, wo ich den Kommentar von Pünktchen lese, muss ich herzlich lachen: im Kommentar an Pünktchen, habe ich den selben Schreibfehler unbewusst gemacht... *lach*
Übrigens: deinen Kommentar zu meinen Haarspangen habe ich gelesen. Vom ersten bis zum letzten Wort. Natürlich - mache ich immer! Das du plötzlich von Deutsch zu Englisch gewechselt hast, ist mir überhaupt nicht aufgefallen. Erst, als du es sagtest :-))
Ganz liebe Grüße und beso
VINTAGE
Hi Mariette.. Oooh how lovely and decadent :-) The plate is a beauty too!
ReplyDeleteYou have a great eye for details... I laid the fork over the rose detail on the napkins and then skipped mentioning it cause I thought it was too hard to see.. good catch!
Thanks for your visit!
Bella
Liebe Mariette,
ReplyDeletedeine Teeküchleins sehen so lecker aus! Würde ich gerne mal kosten :-))) GLG Yvonne
Hi Mariette, I commented that this dessert looks delicious!, All ingredients are rich for the palate. The dish is beautiful, with accents of roses and covered with those details in relief. a romantic and delicate look, from the dessert, the colors of all elements of the dessert. marie rose greetings
ReplyDeleteHi Mariette, ik snap er niets van. Als ik Post Comment doe, komt het vaak niet over? Ik had vandaag op je blog geklikt, omdat ik de foto van de gebakjes zo schattig vond. Werd ik ook nog getrakteerd op een mooi romantisch verhaal! Nu, ik probeer het nog eens....fingers crossed.
ReplyDeleteHallo liebe Mariette,
ReplyDeletees scheint, als wäre die "Kuchenzeit" gekommen!
Sieht alles sehr einladend und verführerisch aus!
Sende Dir ganz liebe und herzliche Grüße
Lilo
Liebe Mariette,diese Idee ist großartig,Teestunde mit Rosengebäck,oh wie wunderbar!Ich verwende auch gerne meine Rosen aus meinen Garten.Liebe Grüße Edith.
ReplyDeleteHi Mariette,
ReplyDeleteWhat a beautiful dessert! and served so perfectly on your floral china. I have not heard of the recipe, it sounds like fun to make to special parties. I bet it tastes so yummy!
Have a sweet day, Elizabeth