Here I would love to share with you our travels and adventures as international mushroom consultants. MEMOIRS about husband Pieter Vedder, who was a SCIENTIFIC PIONEER in Commercial Mushroom Cultivation Education. His practical handbook is in 9 languages and is called the MUSHROOM BIBLE: https://mariettesbacktobasics.blogspot.com/2020/08/modern-mushroom-growing-2020-harvesting.html
Hello Mariette, The tuberous roots of Smilax are indeed edible, but not by boiling, since they are too woody. The preparation method, so Euell Gibbons informs me, is to pound the roots (apparently an arduous task) and then rinse out a flour-like substance, which can then be used to make jellies, thicken stews or make pancakes. --Jim
Magnolie, was für wunderbare Bäume... haben wir hier auch - vereinzelt. Und in Georgia gibt es tatsächlich keinen Apfelbaum? Aber ich denke, dafür sehr viel Sonnenschein. Dieser Tage ist der Himmel bei uns wieder grau und das hatten wir sehr oft diesen Sommer. Viele Grüsse zu dir ins blaue sonnendurchflutete Georgia :-))) Ich war zwei Wochen in Schweden... UND auch die Sonne pur :-)) Das war ein Traum... Entspannung pur.
Liebe Viola, Ja, besonders diese französische Sorte von Magnolie die doppelt blüht und duftet. Nein, Äpfel brauchen kühlere Tage und die gibt es hier nicht. Auch unser Frühling und Sommer haben sehr viel Regen gesehen! Über Schweden hatte ich schon gelesen und auch kommentiert...😉 Liebe Grüße, Mariette
Bravo Pieter,immagino che siano piante magnifiche!
ReplyDeleteCara Olga,
DeleteOra sono maestosi e belli.
Abbracci,
Mariette
Hello Mariette, The tuberous roots of Smilax are indeed edible, but not by boiling, since they are too woody. The preparation method, so Euell Gibbons informs me, is to pound the roots (apparently an arduous task) and then rinse out a flour-like substance, which can then be used to make jellies, thicken stews or make pancakes.
ReplyDelete--Jim
Dearest Jim,
DeleteWow, that would take almost a village for making good use of those nasty Smilax roots... Not for our pantry!
Hugs,
Mariette
You two never cease to amaze with all your hard work and inventiveness. You should be proud of your achievements.
ReplyDeleteGod bless you both.
Dearest Victor,
DeleteThank you and yes, we stayed out of trouble by concentrating on this!
Hugs,
Mariette
Magnolie, was für wunderbare Bäume... haben wir hier auch - vereinzelt. Und in Georgia gibt es tatsächlich keinen Apfelbaum? Aber ich denke, dafür sehr viel Sonnenschein. Dieser Tage ist der Himmel bei uns wieder grau und das hatten wir sehr oft diesen Sommer.
ReplyDeleteViele Grüsse zu dir ins blaue sonnendurchflutete Georgia :-))) Ich war zwei Wochen in Schweden... UND auch die Sonne pur :-)) Das war ein Traum... Entspannung pur.
Liebe Viola,
DeleteJa, besonders diese französische Sorte von Magnolie die doppelt blüht und duftet.
Nein, Äpfel brauchen kühlere Tage und die gibt es hier nicht. Auch unser Frühling und Sommer haben sehr viel Regen gesehen!
Über Schweden hatte ich schon gelesen und auch kommentiert...😉
Liebe Grüße,
Mariette
Es muy laborioso el cuidado del jardín y muy gratificante el trabajo.
ReplyDeleteBesos
Querida Antónia,
DeleteDe hecho, muy laborioso, pero conseguimos una especie de arboreto para ello...
Abrazos,
Mariette
Wow! I never even knew plants like this could be delivered, Mariette. Beautiful!
ReplyDeleteDearest Martha Jane,
DeleteYes, they are being transported like that, and very efficient!
Hugs,
Mariette
The packages have absolutely awesome content ;-)) Mangolia is so beautiful.
ReplyDeleteDearest Anne,
DeleteYes, those truly were Garden Aristocrats. We treasure each of them.
Hugs,
Mariette
Magnolias are beautiful. Here where I live there is also. They are one of the first flowering trees to announce spring.
ReplyDeletexoxo
Coisas de Feltro
Dearest Christina,
DeleteYes, they are and they make happy forebodes of spring. Here often they bloom twice a year.
Hugs,
Mariette
I love magnolias, too. Please take good care not to have lower back pain. Happy Sunday to you.
ReplyDeleteDearest RTC,
DeleteMy Pieter inherited his lower back pain from his Dad but he lived and worked with it.
Hugs,
Mariette